Om mig
Meny

Jag som driver Yoga Skutskär heter Marika och jag föddes i oktober 1971.

Jag träffade min man Peter 1991 och tillsammans har vi två pojkar  som är födda 1995 och 2002.Jag är uppvuxen med en ung, fantastisk och vacker mor som är en underbar förebild i mitt liv.  Som äldsta barnet i min familj har jag nu ett helt gäng med småsyskon. Jag började på dagis tidigt i mitt liv och har varit "sommarbarn", "kollobarn" &"Ungaörnarnabarn". Min uppväxt har jag haft i Sätra, Bomhus och tillbaka till Sätra i Gävle, det har gjort mig van med nya grupper och mötet av olika personligheter. Jag är övertygad om att min tidiga erfarenhet av olika grupper har hjälpt mig bli så intresserad av att idag leda och möta många olika individer <3. Jag har provat en massa olika yrken: trappstädning och avhysningsstädning hos HSB, labbassistent på mejeriet i Gävle, Tågservice, kassörska B&W och H&M, jag har jobbat på Tallbo Särskola med Autistiska barn och som Specialpedagog på Sörgärdets skola i Älvkarleby. 2001 gick jag ut Högskolan i Gävle som Grundskollärare ma/no/idrott 1-7 och specialpedagogik.  Jag jobbar som grundskollärare på Bodaskolan i Skutskär och älskar att möta alla fantastiska barn och få äran att vara en del av deras liv.

Min firma Yoga Skutskär har nu funnits sedan 2013, jag är tacksam för alla som gjort det möjlig att sprida yoga i Skutskär. Min träningsbakgrund är hästar och styrketräning. Jag har varit kassör och ordförande på Galaxen gym i Skutskär.  

Yogan kom till mig runt 2000, först med en tvekan och osäkerhet, sedan när jag fick testa Ashtangayoga växte sig yogan starkare och blev en viktig del i mitt liv. Yogan möjliggör övrig träning och ett liv utan smärta i kroppen.  Ashtangans serie, struktur, fysiska utmaning och avslappnande effekt var precis det jag behövde. Jag får en balans på min aktiva hjärna (monkey brain) (pitta/vata dosha om man pratar ayurveda) och ett lugn. 

2013 deltog jag i Maria Boox (www.mariaboox.com) Fördjupningskurs 1 i Huma Novas fina lokaler i Stockholm och Fördjupningskurs 2 i vackra Borntorpet. Fördjupningskurserna är till för de som assisterar och leder Ashtanga yoga.

I November 2014 avslutade jag en yogalärarutbildning  hos Axelsons i Stockholm med fokus på Mindfulness, Ayurveda, Yogamassage, Anatomi, Yinyoga,  Hatha yoga och Alignment. Den yogalärarutbildningen är också godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Jag är RYT200- Registered Yoga Teacher hos Yoga Alliance och det betyder att man kan söka på mig även utomlands och se att jag har yogalärarlicens.

Som en berikande del till yogan har jag också valt att lägga till Axelsons yrkesutbildning i Ayurvedisk Yogamassage som också ingår i Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Vintern 2016 avslutade jag en utbildning till MediYoga Instruktör hos Mediyogainstitutet för att bredda min kunskap till dem som behöver den yogaformen. www.mediyoga.se 

I januari 2017 utbildade jag mig till HRV- Heart Rate Variability Tränare steg1  http://www.hrvtraning.se/ 

Det är något som jag är intresserad av och som jag ser kan förklara på ett vetenskapligt sätt varför yoga och andningsträning är så bra. Hösten 2017 gjorde jag klart steg 2 för att bli licencerad HRV tränare och starta arbete med klienter för att förändra deras normaltillstånd. Våren 2019 startar jag steg 3 i HRV tränare där vi fokuserar på att arbeta med grupper och läsa av EKG tillsammans med HRV. 

 

Jag har deltagit i flera Ashtanga yoga workshops med

Maria Boox www.mariaboox.com , Petri Räisänen www.petriraisanen.com , Laruga Glaser www.larugayoga.com David Swensson www.ashtanga.net , Mark Robberds www.markrobberds.com, Kino MacGregor www.kinoyoga.com , Eddie Stern  https://brooklynyogaclub.com/

Jag fortsätter att utbilda mig själv så mycket jag kan och är själv en ständig elev. 

 

Att undervisa i yoga är ett naturligt steg för mig som är legitimerad grundskollärare och älskar att undervisa.

 

Alla underbara möten med elever i klassrummet eller på mattan är en gåva